Körmök és műköröm minták - Műköröm díszítők és viselőik számára

Körmök

és műköröm minták és tanácsok

Körömfestés

A körömfestés nem csak szórakoztató, de a manikűr befejezéseként egyéniségünkhöz és alkalmakhoz illő színek használatával körmeink rövid idő alatt igazán szépek és mutatósak lesznek.

A körömfestésnek vannak egyszerűbb és bonyolultabb megoldásai, s akár otthon magunknak készítjük el, akár szakemberekre bízzuk magunkat, a különféle színes alapanyagok számtalan lehetőséget nyújtanak számunkra, hogy minden alkalommal szép körmökkel jelenhessünk meg.

Körmök festése otthon

Az otthoni körömfestés egyik nagy előnye, hogy bármikor átfesthetjük körmeinket, alkalomhoz illő színekkel, a lényeg, hogy szánjunk rá 30 percet a tökéletes száradás érdekében.

A tartós körömfestést három réteggel érjük el, az első az alapréteg, a második a szín és a harmadik a fedőréteg. Az átlátszó alapréteg nem csak erősíti körmeinket, de a színes körömlakkok egyenletes felvitelét is biztosítja, valamint megóvja körmünket az elszíneződéstől.

A körömfestés technikáját érdemes gyakorolni, ugyanis a leginkább így kerülhető el, hogy a körömágybőrünket is befessük. A lényege, hogy három ecsetvonással fessük be körmünket, először középen, majd azután a két szélén oszlassuk el a körömlakkot. Ha mégis került festék a bőrünkre akár a narancsfapálca, akár a körömlakklemosóba mártott pálca segítségével könnyen korrigálhatjuk.

Körömfestés tippek

A természetességet sugárzó francia manikűr elkészítése nagyobb kézügyességet igényel, mint az egyszínű körmök festése, de az üzletekben már kaphatóak olyan felragasztható csíkok, valamint fehér lakk stiftek, amelyek segítenek a gyengébb kézügyességgel rendelkezőknek is tökéletes fehér szabadszélt készíteni körmeiken.

Szintén kézügyességet igényel a színes egyszínű sötétebb körmök festése, ha keskeny, festetlen sávot hagyunk a köröm mindkét szélén, az elkészített körömfestés viszont hosszabbnak mutatja körmeinket.

Ha azt szeretnénk, hogy a körmök festése igazán tartós legyen, akkor érdemes szakemberhez fordulnunk, hiszen az UV fényre kötő gel lak, vagy más néven zselé lakk 2-3 hétig is a körmünkön marad. Rengeteg szín között válogathatunk és a tartósságának köszönhetően nagy közkedvnek örvend.

Ki a praktikus és gyors otthoni megoldások híve, ki a szakemberek által készített tartós körömfestéseké, a lényeg, hogy körmeink ápolt megjelenését folyamatosan karban kell tartani.