Körmök és műköröm minták - Műköröm díszítők és viselőik számára

Körmök

és műköröm minták és tanácsok

Körömápolás

A szép köröm nem csak az ápoltságról, de az egészségi állapotunkról is árulkodik. A körömápolás nem igényel különösebb szaktudást, csupán odafigyelést és megfelelő alapanyagok, eszközök használatát.

A körömápolás formái

A köröm ápolásának módja a különféle manikűr, mely nem csak a köröm formájának, felületének, hanem a körömbőr ápolását is jelenti.

A francia manikűr, bár sokan ezt a lakkozásra értik, tulajdonképpen a köröm bőrének feltolását jelenti. Ez kiegészítik a köröm formára reszelésével.

A hagyományos manikűr, a szappanos meleg vízben történő áztatást követően a formára reszelése mellett, a megpuhult körömbőrt feltolják, majd ollóval levágják.

A körömápolás harmadik megoldása a japán manikűr, amikor a méhviaszos szarvasbőrrel fényessé és erősebbé polírozzuk a körmöt. A por és paszta körömbe polírozásával a természetes köröm tartósan fényes és egészséges lesz.

Körömápolás otthon

Ha otthon végezzük a körömápolást, áztatást követően a körömágybőr eltávolításához bőrfeltolót, vagy narancsfa pálcát használjunk, melyek segítségével hátratolhatjuk a körömre ránövő bőrt anélkül, hogy megsértenénk a körömágyat. A munkánkat tovább könnyíthetjük a körömágybőr feloldó folyadék segítségével. A körömágybőr egészségének megőrzése érdekében otthon magunknak ne vágjuk ollóval, ezt bízzuk szakemberre.

A körmök formára reszelését akár papírreszelővel, fémreszelővel, vagy üvegreszelő segítségével is végezhetjük. Az üvegreszelő bár hosszadalmasabb formázást jelent majd számunkra, de azoknak, akiknek gyakran beszakad a körme kiváltképpen ajánlott.

Fontos, hogy a manikűrözéshez használt eszközeink mindig tiszták legyenek, erre a speciális eszközfertőtlenítő szerek kiválóan alkalmasak.

Körömápolók

A jó körömápolók a köröm számára fontos vitaminokban gazdag olajként is kaphatók. A körömápolók olajos változata nem csak védi a kiszáradt, berepedezett körömbőrt, de elősegíti a köröm egészséges növekedését is.

A körömápolók másik fajtája a vitaminos körömápoló krémek, amelyek ápolnak és védenek a kiszáradástól, visszaadják a körömnek a zsírt, nedvességet és a regeneráló biotint. A különféle körömápolók krémes változatával minden nap érdemes ápolni körmeinket.

A körömápolók a körömlakklemosókra is vonatkozik, hiszen nagyon fontos a körömnek, hogy ne száradjon ki. Ezért aceton mentes lemosót használjunk, valamint valamilyen további ápolást elősegítő anyagokat, pl. aloe vera kivonatot is jó, ha tartalmaz, amely megnyugtatja a körmöt.

Láthatjuk, hogy a körömápolás egyszerű otthon is elvégezhető művelet, mely az ápoltságunkhoz is szorosan hozzátartozik. Kis odafigyelés szükséges csak és körmeink hálásak lesznek érte!