Körmök díszítése

A körmök díszítése akár természetes körmökön, akár műkörmökön is valósul meg, az egyszerűbb és bonyolultabb minták elkészítéséhez, vagy saját ötleteinkre és kézügyességünkre hagyatkozunk, vagy ötleteket véve más által elkészített körömdíszítéseket készítünk el.

A körömdíszítésnek rengeteg alapanyaga létezik, kezdve a mindenki által ismert körömlakkoktól kezdve a színes akril festékeken át a körömdíszítő matricák, csillámporok, swarovski kövek, gumi díszek, törött kagylók stb. alkalmazásával a körmök díszítése rengeteg féle mintán keresztül valósítható meg.

Egyszerű körömdíszítés

A körmök díszítése egyszerűen megoldható köröm matrica, vagy köröm nyomda segítségével. Ezek az a díszítési technikák nem igényelnek különleges kézügyességet, hiszen a formák adottak, csak a megfelelő helyre kell tudnunk elhelyezni őket. Ezek a díszítők alkalmazása viszont számtalan motívumokat megjelenítve gyorsan és könnyen egyedi körömdíszítést eredményeznek, amelyeket bárki el tud készíteni.

Körömdíszítés lépésről lépésre

A bonyolultabb díszítésekhez mi is nyújthat számunkra nagyobb segítséget, mint a szakemberek által elkészített körömdíszítés lépéseinek követése. Az előkészületektől kezdve képek során rövid szöveges leírások magyarázzák meg az egyes lépések képen nem látható mozdulatait.

A körmök díszítése során más segítséget is igénybe vehetünk, s ez nem más, mint a körömdíszítés videója, ahol akár teljes hosszúságban végig követhetjük a bonyolultabb díszítések minden mozdulatát.

Körömdíszítés, ahogyan azt a profik csinálják

Nem is hiába mondják, hogy a műkörmös szakma milyen kreatív, hiszen olyan körömdíszítésekkel is találkozhatunk, amelyek már a szakma igazi remekművei. A műkörmösök szeretik büszkén bemutatni tehetségüket, s mint a szakmai tudásukra alapozva a különféle körömdíszítés elkészítéséhez más- más technikát alkalmaznak. A folyamatos továbbképzések, az alapanyagok kiválasztása, valamint a színek harmóniája és a különféle díszítők alkalmazása hozzásegítik készítőit, hogy a körmök díszítése a kreatív elképzeléseken keresztül megvalósuljon.

Az, hogy ki hogyan szereti megvalósítani elképzeléseit és mennyire hagyatkozik mások által elkészített körömdíszítés mintáira, az, az évek alatt felhalmozott szakmai ismereteinek, gyakorlatának tudható be. Az viszont nyilvánvaló, hogy a divat és az alapanyagok folyamatosan fejlődnek, így mindig van valami újdonság, amely a körmök díszítése szempontjából még a tapasztalt szakembereknek is érdekes lehet.